A Little Red, White & Blue Trivia

Now that we’ve all recovered from the July 4th celebrations, I thought it might be fun to see how much we really know about our country’s birthday.

See how you do on this “Red, White and Blue” Trivia Test.

1. What is the first word of the Declaration of Independence?

  • a. A
  • 2. When
  • 3. These

2. How many people lived in the US  in 1776?

  • a. 250,000
  • b. 2.5 Million
  • c. 3 Billion
  • d. 50 Million

3. Who was the oldest person to sign the Declaration of Independence?

  • a. John Hancock
  • b. John Adams
  • c. Benjamin Franklin
  • d. George Washington

4. Which President was born in Independence Day?

  • a. Franklin Delano Roosevelt
  • b. Dwight D. Eisenhower
  • c. Calvin Coolidge
  • d. Abraham Lincoln

5. How Many American Flags are flown at the Washington Monument?

  • a. 9
  • b. 4
  • c. 50
  • d. 13

6. How many stars are on the American Flag.

  • a. 48
  • b. 52
  • c. 50
  • d. 49

7. Who was the first president to reside in the White House.

  • a.  John Adams
  • b. George Washington
  • c. Benjamin Franklin
  • d. Thomas Jefferson

8. How many U.S. town names contain the word Eagle?

  • a. 9
  • b. 35
  • c. 4
  • d. 12

9.  Which of the following is another term used to describe the White House.

  • a. Presidential Quarters
  • b. Executive Mansion
  • c. Oval Office
  • c. Commander and Chief’s estate

10. In what publication was the Pledge of Allegiance first published?

  • a. The Washington Post
  • b. The Youth’s Companion
  • c. The Bill Of Rights
  • d. The Constitution

11. What bird did Benjamin Franklin want to be the symbol of the United States?

  • a. Turkey
  • b. Red-tailed Hawk
  • c. Dove
  • d. Bald Eagle

12. Which President mandated that the “Star Spangled Banner” be played publically?

  • a. Dwight D. Eisenhower
  • b. Harry S. Truman
  • c. Woodrow Wilson
  • d. Herbert Hoover

13. Which country is known as being the birthplace of fireworks?

  • a. China
  • b. United States
  • c. Australia
  • d. France

14.  Uncle Sam is based on a real person..True or False?

15. The Words “Under God” were part of the original Pledge of Allegiance…True or False?

Answers:

1. b

2.B

3. c

4. c

5.c

6. c

7. a

8. b

9. b

10. b

11. a

12. c

13. a

14. True

15.  False

Trivia questions and answers from Xfinity News.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

0 Responses to A Little Red, White & Blue Trivia

  1. Patti Ross says:

    This was fun! I got 10 right, but guessed at quite a few.

    • Dusty Roads says:

      Some of them were pretty obscure. I actually left one question off because I didn’t agree with the answer they gave. I’ll toss that one out for discussion tomorrow. Maybe it’s my interpretation

  2. Sandra says:

    I got 11 right. Nice quiz.