A Little bit of Trivia

A friend of mine is a college professor who works with foreign students in an ESL program. ( English as a second language). I happened to run across a quiz on Travel in the USA that is geared to the ESL student. I figured as I travel around the USA and was born here that  I’d Ace the test. Ha! I won’t tell you my score but I will say it wasn’t 100.

Let me know how you do on it.:)

1) At this tourist attraction in Washington D. C. you can find Lincoln’s Bedroom, the Green room and the Red Room.

  • A) The White House
  • B) The Smithsonian Institute
  • c) The Museum of US History

2) Which of the following is NOT a borough of New York City?

  • a) Manhatten
  • B) Queens
  • C) Long Island

3) Which state legalized gambling in 1931

  • a) California
  • b) New Jersey
  • c) Nevada

4) What is the smallest US state?

  • a) Hawaii
  • b) Rhode Island
  • C) Washington D.C.

5) At this famous monument located in South Dakota, you can see the faces of four US presidents.

  • a) Mount Rushmore
  • b) Yellowstone
  • c) Mount McKinley

6) Carmel is a romantic, beach resort in __________?

  • a) Florida
  • b) Hawaii
  • c) California

7) What is the capital of California?

  • a) Los Angeles
  • b) Sacramento
  • c) San Francisco

8) Jazz Music comes from this city.

  • a) New Orleans
  • b) Atlanta
  • C) New York City

9) This is the longest river in the US.

  • a) The Colorado
  • b) The Missouri
  • c) The Mississippi

10) What State is the Grand Canyon in?

  • a) Colorado
  • b) Arizona
  • c) Nevada

Ok now. Have you got your answers?

The correct answers are:

1=a

2=c

3=c

4=b

5=a

6=c

7=b

8=a

9=b

10=b

How’d you do?

This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to A Little bit of Trivia

  1. Cool quiz, I have to try it on my kids. Got 2 wrong, #3 and #7. And I got #10 correct only because of your recent trip!! The rest I got lucky. My son is into Jazz and I grew up in NY. Been to Mt. Rushmore and DC. The rest were educated guesses. Have a good day!

    • Dusty Roads says:

      I missed the capital of CAlifornia and I know we had to learn that years ago. Then I missed the one on the longest river. Those were 3 good choices and I picked the wrong one. Can’t say what I picked becasue I don’t want to give it away 🙂

  2. Sandra says:

    I missed one,,,number 9. For some reason I didn’t think the Missouri was that big.

  3. Margie says:

    I missed #4 and #9. But I’m from Canada…

    • Dusty Roads says:

      Then you did good. I’m from Massachusetts and missed 2! I have an edge on question 4 too. I live in southern Massachusetts. It’s closer for me to drive to Providence RI than to Boston so I’d better know the smallest state is RI. 🙂 i doubt I could do as well with a quiz on Canada.

  4. Patti Ross says:

    What fun? I also missed #9–who knew the Missouri River was that long? Most of the answers were more good guesses than certain answers.

    • Dusty Roads says:

      I was sure it was the Mississippi. it cuts the country in half..never gave the Missouri River a thought. From the comments it looks like that one gave everyone a problem!

  5. Mary Chalabi says:

    Only got one wrong —the longest river
    Not to bad LOL

    • Dusty Roads says:

      Not bad at all! I missed that one and the capital of California..Shame on me. I should have known that one. How are you doing? I’m thrilled to see you here!:)